Det bedste og det værste
Det værste er at være i en ledergruppe der altid giver medarbejderne skylden for fiaskoen og den dårlige stemning det er dårlig stil men allerværst er det at jeg selv kommer til det.
Sætningerne kommer fra bogen ’Det værste og det bedste i mit liv som leder’, hvor 12 ledere fra det offentlige, herunder flere fra LFS, i digtform sætter ord på deres arbejdsliv.
Bogens indhold er samlet af sat sammen af Charlotte Larsen, som mange LFS’ere kender som underviser og konsulent. Og det er da også hendes arbejde som ledelsesrådgiver, der har inspireret til at formidle aspekter af livet som leder på en anderledes måde. Bogen er udgivet på Spintype.
Ny aftale for afdelingsledere i SOF
LFS har indgået en aftale med Socialforvaltningen i Københavns Kommune, som gør, at afdelingsledere kommer på Lederoverenskomsten.
Baggrunden er, at afdelingslederrollen har ændret sig markant gennem de seneste år, hvor afdelingsledere både har fået mere ansvar og mere ledelse.
Der er også del af aftalen, at alle centre skal lave personalehåndbøger, som præciserer, hvem der er bagvagt aften, nat og weekend, og hvordan bagvagtsrollen fordeles.
Du kan læse mere om den nye aftale på www.mitlfs.dk/16144
Historie-fortællere efterlyses
Folk, som kan lide at fortælle og som gør det i deres pædagogiske praksis, efterlyses. Det kan være til samling, i hjørnet af legepladsen, ved bålet, i udflytterbussen i garderoben eller hvor det nu giver mening.
Formand for almenområdet Martin Kragballe vil gerne høre fra dig. Send en mail til: mkar@foa.dk
Forberedt ud i naturen
På udinaturen.dk er der beskrevet mere end 100 naturruter i hele Danmark, og på hjemmesiden kan man finde oplysninger om tilgængelighed og faciliteter, der er relevante for mennesker med handicap. Det kan eksempelvis være udsigtstårne uden trin og tapper, handicaptoiletter og shelters med lift.
Lyt dig i julehumør
Forhåbentlig er julehyggen ved at indfinde sig, hvis du fejrer den slags. Men skal stemningen lige have lidt hjælp, så prøv at lytte til podcasten ”Nu det jul igen”, der for fjerde år i træk sætter en ære i at sprede juleglæden. Samtalepodcasten mellem søstrene Cathrine og Marie Louise Brandenborg tager fat i alle julerelaterede emner, så det er bare at vælge dem, der tænder julelyset i dine øjne. Lyt for eksempel med, når de diskuterer julens slik og søde sager, eller når de åbner for barndomsminderne og taler om julefølelsen som SFO-barn, om kalendergaver, julekalender og evige forventninger. Podcasten lover hyggestemning, og den skuffer ikke. Kan lyttes til gratis i alle podcastapps.
Hvad mener du om LFS Nyt?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du mener om LFS Nyt. Er det de rigtige artikler, vi skriver, er de for lange eller korte, og er der noget, du mangler? Derfor modtager du som medlem af LFS en spørgeskemaundersøgelse via vores nyhedsbrev, som vi håber, du vil hjælpe os med at udfylde. Det tager ca. otte minutter, og når du er færdig, kan du deltage i lodtrækning om god chokolade fra Peter Beier. Du kan også udfylde undersøgelsen nu og her via QR-koden.
Dokumentar om bosteder
1. november viste TV2 programmet Operation X: Nødråb i natten, der via skjulte videooptagelser dokumenterede forholdene på bl.a. botilbuddet Lynghuset i København. Dokumentaren på to afsnit viste tydelige eksempler på svigt i dele af Lynghuset. Dokumentaren kunne afsløre, hvordan borgernes behov blev groft tilsidesat, de blev talt hen over hovedet på, ignoreret og viste gentagende gange tegn på, at de ikke trivedes, uden at medarbejderne reagerede nævneværdigt. 2. november medvirkede Kirsten Gunvor Løth i et interview med TV2 Kosmopol, hvor hun lagde vægt på det ledelsesmæssige svigt, der er sket, tilsynet, der i den grad har forsømt sin pligt og vigtigheden af at sikre, at ufaglært personale introduceres grundigt i arbejdet. Interviewet kan findes på Kosmopols hjemmeside, ved at søge på ”Nødråb i natten”.
P1 om den tynde finanslov
Kirsten Gunvor Løth var inviteret i P1 Debat for at diskutere den nye finanslov, som 11 ud af 12 partier står bag. Hun gjorde det helt klart, at årets finanslov ikke er en aftale, der løser noget for en stor del af danskerne. For eksempel dem, der har brug for omsorgsarbejde eller dem, der arbejder med det. Derimod står kommunerne stadig tilbage med en kæmpe regning, de ikke kan betale, og som de ender med at sende videre til borgere, børn og ansatte, sådan som det aktuelt er situationen i Københavns Kommune.
Afsnittet kan lyttes til i DR Lyd-appen eller via dr.dk/lyd ved at finde P1 og afsnittet fra 28. november 2023.