Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Lederklummen
Styrk din egen arbejdsglæde og trivsel på jobbet. Gode ledere har et godt arbejdsmiljø. De har plads og overskud til at passe på sig selv – og ikke kun på deres medarbejdere.
Men det er selvfølgelig ikke altid så let, som det lyder. Fire nye værktøjshæfter hjælper dig til at finde din egen vej til trivsel og arbejdsglæde i lederrollen. De 4 værktøjer er: - Tag lederfrakken på – om at udøve autoritet og at finde sin personlige lederrolle.
- Ledercoaching – om coaching som metode og om at vælge sin egen coach.
- Ledere i netværk – om at etablere og udvikle netværk med andre ledere.
- Lederens egen APV – om at kortlægge og udvikle lederens eget psykiske arbejdsmiljø.
Værktøjerne kan bruges af alle typer ledere. Du kan finde værktøjerne her www.etsundtarbejdsliv.dk (link er ikke længere aktivt, red.)
Anerkendende ledelse mindsker sygefravær. Hvidovre Kommune har indført anerkendende ledelse som princip og haft 250 af kommunens ledere på kursus ud fra den filosofi, at fokus skal være på det, der fungerer og ikke på problemerne.
I det halve år, hvor lederne i kommunen har praktiseret anerkendende ledelse, er det gennemsnitlige antal sygedage pr. medarbejder faldet fra 12 til 11 set over et år. Det svarer til sparede udgifter på ca. 3 mio.kr., og man har store forventninger til, at fraværet vil dale yderligere. Skriver Berlingske Karriere den 9. januar.
Vi finder os ikke i stress! ”Vi finder os ikke i stress!” er otte procesværktøjer mod stress, som I som ledere kan bruge på jeres arbejdsplads uden hjælp fra konsulenter udefra. De er udviklet af arbejdspsykolog Pia Ryom i samarbejde med BAR SoSu, og værktøjerne er afprøvet på 19 arbejdspladser i socialog sundhedssektoren.
Du kan se værktøjerne på www. etsundtarbejdsliv.dk (link er ikke længere aktivt, red.)