Læserbreve
Svar fra personalechef Elin Hausle Ebbesen:
Kære tillidsfolk på Nørrebro og Bispebjerg og specialinstitutioner
Tak for henvendelsen, som borgmesteren har bedt mig svare på. Børne- og Ungdomsforvaltningen anerkender, at institutionernes lønforhold i en længere periode ikke har været acceptable, derfor arbejdes der på højtryk for at få løst problemerne.
Der har været en række forskellige forhold, der har været medvirkende til at vanskeliggøre udmøntningen af forhåndsaftaler på det pædagogiske område.
Et af disse forhold er, at forhåndsaftalen for pædagogmedhjælpere først blev indgået i november 2007.
Et andet væsentligt forhold er, at der foreligger en væsentlig ”oprydningsopgave” for den nye løn- og personaleadministrative organisation. I forhold til forhåndsaftalen for pædagogmedhjælpere, er det beklageligt at parterne ikke er blevet enige om aftalen på et tidligere tidspunkt. Der vil blive iværksat en evaluering af processen omkring indgåelsen af aftalen.
Center for Ressourcestyring/ Personale arbejder derfor på højtryk for dels at rydde op i gamle ”fejlsager”, dels at udmønte ikke-udmøntede forhåndsaftaler samt at sikre en lønog personaleadministration, der ikke genererer fejl fremadrettet.
Dette har forvaltningen gjort ved at indføre LEAN som arbejdsprincip, hvilket indebærer:
• At processerne kommer til at gå hurtigere – dvs. det vil tage kortere tid fra man indsender det relevante materiale til oplysningerne realiseres, eksempelvis på lønsedlen.
• At kvaliteten i administrationen vil blive højere – dvs. at der skal bruges mindre tid på fejlrettelse og opfølgning.
• At CRS/ Personale får frigjort tid til at levere bedre service, rådgivning og sparring.
• At alle relevante informationer, blanketter m.m. vil kunne findes ét sted – dvs. at man slipper for at bruge kostbar tid på at lede efter hjælp m.m..
Målet er altså at fjerne unødvendigt bureaukrati, frigive tid andre væsentlige opgaver og højne kvaliteten i administrationen.
Center for Ressourcestyring/Personale arbejder i øjeblikket med en tidshorisont, hvor der er ryddet op i gamle fejlsager og hvor samtlige forhåndsaftaler er korrekt udmøntet med udgangen af 1. kvartal 2008.
Følgende debatindlæg forsøgte næstformand i LFS Ulla Baggesgaard at få bragt i Socialpædagogen. Det blev afvist. Men du kan læse det her på siden.
Kære Kirsten Nissen
I sidste nr. af Socialpædagogen har du en kommentar under overskriften ”Pligt og svigt” – en kommentar, hvor du – med udgangspunkt i bl.a. medieomtalen af Tokanten - moraliserer over pligt og svigt i det socialpædagogiske arbejde. Du har tidligere i december givet udtryk for lignende synspunkter i dagspressen og her bl.a givet udtryk for at forholdene på Tokanten må udspringe af en lukket, negativ kultur på stedet.
Du er naturligvis i din gode ret til at have en mening også om dette, men dine kommentarer foranlediger mig til at kommentere på pligt og svigt i fagligt arbejde.
Det må være enhver valgt tillidsrepræsentants pligt kun at udtale sig om forhold, man ret faktisk ved noget om, og du kunne af gode grunde ikke vide noget om hverken kulturen, hverdagen eller den pædagogiske praksis i Tokanten.
For det første fordi de ansatte på Tokanten ikke er organiseret i Socialpædagogerne, de er nemlig organiseret i LFS. For det andet fordi du ikke ventede de ganske få dage, fra skandalen blev blæst op i Berlingske den 16.12., til redegørelsen blev offentliggjort den 20.12. En redegørelse, der frikendte personalet på Tokanten> helt og aldeles. Der havde ikke fundet mishandling sted, og beboerne var ikke blevet pumpet med medicin. Der var alene tale om ledelsessvigt.
Det er svigt, når en forbundsformand kaster sig aktivt ind i en medieskabt skandale og puster til ilden på så lemfældigt et grundlag.
Hvordan du agerer over for medlemmer af Socialpædagogerne er naturligvis et indre anliggende hos jer. Når du er med til at sparke til medlemmer af LFS, der i forvejen er udsat for en mediestorm, har du svigtet både de ansatte i Tokanten og det socialpædagogiske område groft.
Godt nytår
Ulla Baggesgaard, næstformand i LFS.
Klar til konflikt
Den danske befolkning er kampklar her op til overenskomstforhandlingerne. 54 pct. af befolkningen ser positivt på en storkonflikt og er klar til at leve med konsekvenserne i op til tre uger. Det viser en meningsmåling fra analyseinstituttet> Vilstrup. Samme meningsmåling viser at flertallet ikke mener, at politikerne skal gribe ind tidligere. Hele 35 pct. støtter en konflikt, der varer længere end tre uger eller ønsker slet ikke indgreb fra politikerne. 32 pct. mener, at strejker er forældede.
Og de offentligt ansatte får støtte af langt over flertallet i meningsmålingen, idet 68 pct. mener, at de offentligt ansatte er i deres gode ret til at strejke for> deres krav. Så der må siges at være opbakning til den offentlige sektor krav og eventuelle konflikt som aldrig før. Støtten kommer ikke kun fra den offentlige sektor – og flertallet af privatansatte støtter de offentligt ansattes ret til at strejke.
Den største opbakning til en strejke får pædagoger i daginstitutioner, hvor 65 pct. af de adspurgte bakker op.
Men spørgsmålet er om det på nogen er sandsynligt at en storkonflikt får lov at løbe hele tre uger. Den vil i givet fald ramme så mange mennesker, at den måske højst får lov at løbe i 7-10 dage, før regeringen griber ind.
Hvis det kommer til en konflikt har Dansk Sygeplejeråd meldt ud at så mange sygeplejersker som muligt skal i konflikt, det kan betyde op til 35.000 sygeplejersker i strejke. HK/Kommunal er også med, de har planer om at trække 50.000 af medlemmerne ind i en eventuel strejke. FOA vil sende 23.000 ud i konflikt, bl.a. ældreområdet og børneområdet. Også BUPL har udpeget kommuner, med op til 5.500 pædagoger og klubfolk. EL