Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Lederklummen
Den gode leder har det godt. De færreste ledere er opmærksomme på, hvor vigtig deres egen trivsel og arbejdsglæde er, ikke bare for dem selv, men også for arbejdspladsen.
Derfor har BAR (Branchearbejdsmiljørådet) Social & Sundhed netop udgivet en serie på fire værktøjshæfter til alle ledere i social- og sundhedssektoren. Hæfterne kan købes i Arbejdsmiljøbutikken eller hentes gratis som elektroniske filer. Se mere på etsundtarbejdsliv.dk (link er ikke længere aktivt, red.)
Den offentlige sektor savner en Ulrik Wilbek. Teddy Jeppesen, centerleder, Autisme Center Vestsjælland, der er kåret som Danmarks bedste offentlige arbejdsplads i årene 2005, 2006 og 2007, skriver i en kronik i Berlingske, at myten om, at flere ressourcer, mere uddannelse og bedre løn automatisk skulle føre til en bedre offentlig sektor, trives i bedste velgående. Umiddelbart er fokuseringen på ledelse eneste mærkbare fornyelse, og selv her kan man stille spørgsmål ved, om nytænkningen fører det ønskede resultat med sig.
Hvad der virkelig er brug for, er et helt andet syn på den offentlige sektors virke og mission – en helt anden kultur. Det moderne menneskes ønske til arbejdslivet er god ledelse, at arbejdet skal give mening, at man lykkes, at man ser resultater, at man får udfordringer, råderum og lignende. Disse ønsker tager den offentlige sektor kun i mindre grad højde for. Synet på ledelse eller mangel på samme er et hæmmende kulturtræk hos os, f.eks. bedømmes man på, hvad man er og ikke på, hvad man kan.
I det private erhvervsliv og i sportens verden er den almene vurdering, at en dygtig leder/træner er en, der får det optimale ud af den enkelte, får helheden til at spille sammen og skaffer resultater. Håndboldtræneren Ulrik Wilbek har fået 10-20 pct. mere ud af spillertruppen, og det er næppe, fordi han har lært dem at spille håndbold.
Berlingske Magasinet 31.1.08