Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Inklusion
Selvfølgelig skal LFS høres
Af Peter I. Petersen
Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang vil besøge hver eneste institution på specialområdet
Jeg bliver ked af det, når man bare taler om inklusion som en måde at spare penge på. Der er ikke meget inklusion i det, hvis en lille dreng med autisme bare efterlades i et hjørne for sig selv,” siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) med eftertryk.
Anne Vang mener, at inklusion på normalområdet er fint, hvis børn kan rummes på en god måde, men der skal nuancer på. Børnene på specialområdet er jo netop specielle.
I lighed med andre ser borgmesteren også dilemmaet og den store udfordring i at få ønskerne på specialområdet til at gå op med økonomien i kommunen. En udfordring hvor mange frygter, at det bliver økonomien der vinder.
Alle skal på banen
Til gengæld tager hun udfordringen alvorligt og vil gerne være så godt rustet som overhovedet muligt.
”Jeg besøger hver eneste institution på området, jeg er faktisk allerede i gang. På Øresundsskolen fx så jeg ikke et eneste barn, som jeg kunne forestille mig skulle flyttes fra specialområdet,” siger Anne Vang og fortsætter:
”Som politikere skal vi forpligte os på at høre hele området og ikke kun tænke i økonomiske baner.”
Derfor mener borgmesteren, at forskere, eksperter og de faglige organisationer som LFS skal høres, men det skal være nu, inden budgetforhandlingerne går i gang efter sommerferien.
Men at der skal ske noget på området, det kommer vi ikke uden om, påpeger Anne Vang:
”Der er en stigning i antallet af handikappede børn i Københavns Kommune, og det skal vi finde ud af, hvad vi gør ved. Hvis det her skal lykkes, så skal normalområdet opnormeres, og det er jo heller ikke gratis.”