Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
DET LYKKEDES
Den varslede nedskæring på 11 mill.kr. på Københavns Kommunes special-fritidstilbud er foreløbig taget af bordet – udsat til efter sommerferien.
Det lykkedes!
Et meget stort pres fra både LFS’ side, fra medlemmer og fra forældrene har gjort at Børne- og Ungdomsforvaltningen har trukket truslen om at nedsætte den daglige åbningstid med en time i en række specialfritidsinstitutioner og klubber for elever med vidtgående handicap.
Forslaget fik bl.a. formand for daginstitutionsområdet Kirsten Annette Christensen til at tale om rumænske tilstande i København.
Spareforslaget ville – og vil hvis det vedtages forsinket efter ferien – ramme dybt i handikappede børns hverdag.
”Forslaget betød at børn og unge og deres forældre i specialfritidstilbud selv skulle være med til at finansiere udvidelsen og driften af 42 nye pladser i institutionerne. Og årsagen er jo som alle ved, det budgetmæssige rod i forvaltningen”, siger hun.
De 11 mill.kr. som svarer til en time mindre åbningstid dagligt svarer også til 3-4 fuldtidsstillinger på hver af de 10 fritidstilbud der ville blive ramt af nedskæringen. I alt 38 fuldtidsstillinger.
”Vi taler om en gruppe børn og unge med vidtgående psykisk og fysisk handikap. En gruppe mennesker som har lige så meget krav på livskvalitet og trivsel i hverdagen som almindeligt fungerende børn og unge, og brug for at der er personale omkring dem, som har viden og indsigt i deres behov. Det er børn og unge – og deres forældre – som er dybt afhængige af hvilke pædagogiske tiltag kommunen tilbyder dem.”
Lad os fortsætte presset – så byens politikere og forvaltningen lever op til værdier som ligeværdighed, dialog, tillid og respekt, værdier som de verbalt tilslutter sig.
”Vi i LFS vil ikke finde os i at kommunen vælger at tørre de økonomiske problemer af på en af de grupper i vores samfund, der har allermest brug for fællesskabets omsorg”, siger Kirsten Annette Christensen.
EL
Baggrund:
Flere elever end tidligere med vidtgående handicap visiteres til nyetablerede specialskolepladser, og samtidig er der behov for at flere ældre elever med vidtgående handicap på grund af alder flyttes fra specialfritidshjem til allerede etablerede specialklubber.
Alt dette betyder at der er brug for 42 ekstra pladser i specialfritidstilbud tilknyttet forskellige specialskoler. Det er der ikke sat penge af til i budgettet, og derfor griber forvaltningen til den løsning at foreslå en generel reduktion af åbningstiden på specialfritidstilbud for elever med vidtgående handicap for at kunne finansiere oprettelse af disse nye pladser.