Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Tillidsrepræsentanter i Flerbørnsdagplejen
På et fyraftensmøde den 14. juni 2007 valgte 13 fremmødte flerbørnsdagplejere i København en tillidsrepræsentant og en suppleant, henholdsvis Anne-Dorte Freising, som arbejder som fastansat vikar i flerbørnshusene på Amager samt i gæstehuset på Irlandsvej, og Connie Kristensen fra flerbørnsdagplejen Guldgruben, også på Amager.
De valgte er tillidsrepræsentanter for alle københavnske fl erbørnsdagplejere, som er medlemmer af LFS.
Der findes 10 flerbørnsdagplejer i København, og LFS havde ved sidste optælling 19 medlemmer. Området er i vækst, faktisk er der en ny flerbørnsdagpleje på bedding.
At LFS valgte at indkalde til mødet med det formål at få valgt en tillidsrepræsentant og en suppleant skyldes bl.a. flere henvendelser fra dagplejerne, som oplevede at de manglede en tillidsrepræsentant. Det er en gruppe med nogle særlige ansættelsesforhold, så behovet er helt forståeligt.
”Vi er rigtig glade for valget. Det er meget positivt da området er i vækst og udvikling. Det vil give os muligheder for sparring, og vi kan få værdifuld viden om, hvad der går godt på området, og hvor det går mindre godt”, siger faglig sekretær Marianne Heinkov.
Også for flerbørnsdagplejerne er det godt med valget, peger fællestillidsrepræsentant Lican Larsen på. Det giver dem mulighed for at gennemdrøfte deres forhold og vilkår og få klarhed over løn- og ansættelsesforhold. Og de tillidsvalgte vil gøre det lettere at få organiseret kommende fl erbørnsdagplejere, så det bliver lettere at samle gruppen, holde bl.a. klubmøder og i det hele taget bruge tilbudene fra fagforeningen.
EL
Ny fællestillidsrepræsentant
Tina Malene Hansen er netop startet i LFS som ny fællestillidsrepræsentant på Almenområdet, efter hun før sommerferien blev valgt af fritidshjems- og klubtillidsfolkene. Og hun glæder sig til at kunne fordybe sig og bruge sin tid på tillidsarbejdet. I den kommende tid planlægger hun bl.a. besøg ude i fritidshjem og klubber.
Hun er 37 år, uddannet så sent som i 2003, og har også en handels- og kontoruddannelse.
Ud over sit arbejde gennem fire år på fritidshjemmet Strand underviser hun på seminariet i den kreative fritidspædagogik, det skabende. Det er også netop det, hun brænder for.
”Jeg har jo set, hvor meget vores område er udhulet i de fire år, jeg har arbejdet på fritidshjem. Det gør mig vred. Vores arbejde er undervurderet. Det er vigtigt at børn har voksne, når de har fri, så de udvikler sig til hele mennesker. Måske er det den sidste rest af barndommens gade, hvor de har et frit liv, men har brug for at blive guidet alligevel.”
Hun er bekymret for fritidshjemmene, dygtige pædagoger fl ygter fra faget på grund af forholdene, og fagligheden daler. Og hun vil gerne gøre en forskel på både det fagpolitiske og det pædagogiske felt.