Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småtnyt
Redigeret af Elisabeth Lockert Lange
Klar til heroinforsøg
Københavns Kommune er klar til som forsøg at tilbyde de hårdest belastede narkomaner lægeordineret heroin. Det siger familie- og arbejdsmarkedsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard i Politiken. Et ekspertpanel sagde for to år siden nej til tankerne om lægeordineret heroin, men flertallet af gruppen er i dag positive over for et forsøg. Det er især successen med et tilsvarende forsøg i Holland, der har vendt holdningen. Socialoverlæge i København, Peter Ege, var tidligere imod tanken, men anbefaler nu et dansk forsøg, især på grund af mulighederne for at undgå skader fra urent heroin, beskidt vand og brugte kanyler. Der er også flertal for forsøget i Borgerrepræsentationen. Det er Folketinget, der afgør, om forsøget kan sættes i gang.
KL ønsker røgfri dagplejere
Kommunernes Landforening ønsker børn passet i røgfrie dagplejer. Det vil sige at dagplejerne ikke må ryge mens børnene er i hjemmet. FOA svarer at da dagplejerne ikke må gå fra børnene, må de i stedet ryge ud af vinduet eller under emhætten. Diskussionen kommer efter en undersøgelse har vist at børn som udsættes for passiv rygning bliver mindre intelligente.
Kræftens Bekæmpelse er ikke tilfreds med den melding, for uanset hvor meget der luftes ud, er der stadig sundhedsskadelige partikler i luften. Organisationen understreger, at kun et totalt indendørs forbud mod rygning for alvor kan afhjælpe skadevirkningerne fra passiv rygning. Hvis dagplejeren ryger om aftenen, når børnene ikke er der, vil de skadelige partikler blive der, og de skader også, når røgen er væk.
Vi strejker mere end vores naboer
Danskere er blandt de mest strejkende i Europa, viser en ny undersøgelse. Den afkræfter dermed forestillingen om, at den danske model skaber et særligt fredsommeligt arbejdsmarked. Det skriver Ugebrevet A4 og henviser til en ny analyse fra arbejdsmarkedsforsker Steen Scheuer fra RUC. Siden 70’erne har danskerne været blandt de mest strejkende. I 90’erne lå vi ovenikøbet nummer to på strejkelisten, kun overgået af Spanien. Det skyldtes især storkonflikten i 1998. Men også i årene 2000-2003 ligger Danmark nummer seks på listen over flest konfliktdage i forhold til antal beskæftigede.
Ret til medindflydelse sikret
KTO har indgået en supplerende samarbejdsaftale med de (amts)kommunale arbejdsgivere for at imødegå strukturreformens ændringer af arbejds- og personaleforhold, som de eksisterende samarbejdsregler ikke tager højde for.
Aftalen tilpasser samarbejdssystemerne i hele omstillingsprocessen frem til den 1. januar 2007, hvor strukturreformen træder i kraft. Aftalen sikrer også, at tillidsrepræsentanternes vilkår for deltagelse i møder forbedres i perioden frem til reformen træder i kraft. KTOs formand Dennis Kristensen er godt tilfreds.
”Den nye aftale sikrer, at der skal etableres midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg på tværs af kommuner og på tværs af amter. Aftalen sikrer, at de ansatte har ret til at blive inddraget og informeret om alle forhold vedrørende strukturreformen og drøfte budgettet for de nye kommuner og regioner. Og netop personalets aktive medvirken er en forudsætning for, at reformen bliver til noget.”