Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nyt fra A-kassen
Supplerende dagpenge– når du arbejder på nedsat tid
Hvis du er ledig og modtager dagpenge, har du mulighed for, at få supplerende dagpenge, hvis du f.eks. får tilbudt arbejde som tilkaldevikar eller vikar med en lav ugentlig arbejdstid.
Begrænsning af retten til supplerende dagpenge
Du kan modtage supplerende dagpenge i 30 uger. Hvis du opbruger 30 uger med supplerende dagpenge, kan du opsige dit arbejde uden at få 3 ugers karantæne. Du kan også fortsætte med at arbejde, men så kan du ikke få supplerende dagpenge i de uger, hvor du har arbejdstimer.
Betingelser for at modtage supplerende dagpenge
Når du modtager supplerende dagpenge, skal du fortsat opfylde de generelle betingelser for at få dagpenge, dvs. at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt arbejdssøgende. Du skal være tilmeldt som ledig dagpengemodtager på www.jobnet.dk og du skal tjekke dine jobforslag hver 7. dag. Du skal desuden deltage i de samtaler, som du bliver indkaldt til hos a-kassen, jobcentret og anden aktør.
Hvor mange timer må du arbejde og hvad betyder det for dine dagpenge?
Du må selvfølgelig arbejde så mange timer, som du har mulighed for at få, men skal vi udbetale supplerende dagpenge til dig, må du som fuldtidsforsikret, ikke arbejde over 29,6 timer om ugen og som deltidsforsikret skal arbejdstiden være nedsat med 1/5 af de timer, som du havde før du blev ledig. Dine arbejdstimer bliver modregnet i dagpengene.
Du skal være opmærksom på, at hvis du arbejder mere end 37 timer om ugen, så vil du blive omfattet af reglerne om overskydende timer. Det betyder, at de timer som du har udover de 37 timer, skal modregnes i dine dagpenge.
Som tilkaldevikar har du som udgangspunkt ret til 3 G-dage fra din arbejdsgiver hver gang, du har haft 74 ar¬bejdstimer inden for 4 uger. De G-dage, du skal have udbetalt fra din arbejdsgiver, bliver modregnet i dine dagpenge. Har du har arbejdet efter en forud fastlagt vagtplan, hvoraf det fremgår, hvornår du skal møde på arbejde, skal arbejdsgiveren ikke betale g-dage til dig og du vil ikke blive trukket i dagpengene.
Hvilke oplysninger har a-kassen brug for?
Vi har brug for oplysninger om dit ansættelsesforhold. Hvis du starter i et deltidsarbejde eller som tilkaldevikar, er det en god ide at kontakte os hurtigst muligt, da det kan have betydning for udbetaling af dine dagpenge, se længere nede. Vi sender efterfølgende et brev til dig, hvor du får de papirer, der skal udfyldes og sendes retur til os.
Hvis du er tilkaldevikar, er du formentlig ikke omfattet af et opsigelsesvarsel og vi har derfor kun brug for kopi af dit ansættelsesbrev og et skema, hvor du skriver hvor og hvordan du er ansat.
Hvis du er ansat som vikar med faste timer hver uge og har du et opsigelsesvarsel, har vi brug for flere oplysninger. Når du er ledig, skal du kunne overtage arbejde med dags varsel og du må derfor ikke være bundet af et opsigelsesvarsel. Din arbejdsgiver skal derfor underskrive en frigørelsesattest. Den skal vi have senest 5 uger efter du er startet i arbejdet, hvis vi modtager den for sent, kan du først modtage supplerende dagpenge fra den dag, hvor vi har modtaget frigørelsesattesten. Du skal desuden sende kopi af dit ansættelsesbrev.
Husk at oplyse om dine arbejdstimer på dit dagpengekort, så de kan blive modregnet i dine dagpenge. Du skal oplyse hvor mange timer, at du har arbejdet på de enkelte dage. Du kan se vejledningen på dagpengekortet.
Har du opbrugt din ret til supplerende dagpenge?
Har du opbrugt din ret til supplerende dagpenge (modtaget supplerende dagpenge i 30 uger), skal du ud og arbejde for at generhverve retten. Som fuldtidsforsikret skal du have arbejdet mere end 130 timer om måneden i mindst 6 måneder inden for en sammenhængende periode på 12 måneder. Som deltidsforsikret skal du inden for en sammenhængende periode på 12 måneder arbejde et antal løntimer, der mindst svarer til den gennemsnitlige arbejdstid før ledigheden i 6 måneder.
Har du spørgsmål om supplerende dagpenge, er du altid velkommen til at kontakte a-kassen og få konkret vejledning.
LFS’ a-kasse hedder FOA a-kasse
A-kassen administrerer udbetaling af dagpenge og andre ydelser ved ledighed, efterløn, orlovsydelse samt støtteordningerne til uddannelse af voksne. Desuden vejleder a-kassen om arbejdsløses rettigheder og pligter m.m.